Met hart en ziel gekweekt

Alstroemeria's snel geleverd door heel Nederland

Onze kwekerij van alstroemeria’s in Nieuwe Wetering is gevestigd vlak bij de belangrijke bloemenveilingen in Aalsmeer en Rijnsburg. Dat garandeert een snelle levertijd. Bekijk ons assortiment alstroemeria’s op deze pagina of kom langs!

Assortiment van Alstroemeriakwekerij Hoogenboom

Alstroemeria Dynamite

Alstroemeria Dynamite

In navolging van White Pearls introduceren wij Dynamite, een nieuw ras in de Florinca-productgroep. Met zijn rode bloemen, gecombineerd met een geel hart, past Dynamite ideaal in een warm interieur!


Ten opzichte van de gewone alstroemeria heeft dit ras een unieke takopbouw. Elke bloemsteel bevat 5 tot 8 knoppen die boven elkaar gestapeld zijn. Hierdoor heeft elke tak Dynamite een schitterende kroon vol met bloemen!


Deze bloemen maken geen stuifmeel aan, waardoor de bloemen niet uitvallen. Het vaasleven is hierdoor langer dan de gewone soorten alstroemeria! De takken oogsten wij wanneer de onderste ring met bloemen volledig open staat. Een mooie presentatie vanaf het moment van aankopen is hiermee verzekerd.


Dynamite voeren wij in beperkte aantallen aan op de veilingen in Aalsmeer en Rijnsburg. Wij kunnen Dynamite ook direct aan u leveren. Graag horen wij uw wensen zodat we hierop in kunnen spelen.

Alstroemeria White Pearls

Alstroemeria White Pearls

White Pearls is een nieuw ras in de Florinca-productgroep. Ten opzichte van de gewone alstroemeria heeft dit ras een unieke takopbouw. Elke bloemsteel bevat 5 tot 8 knoppen die boven elkaar gestapeld zijn. Hierdoor heeft elke tak White Pearls een schitterende kroon vol met bloemen.


Deze bloemen maken geen stuifmeel aan, waardoor de bloemen niet uitvallen. Het vaasleven is hierdoor langer dan de gewone soorten alstroemeria! De takken oogsten wij wanneer de onderste ring met bloemen volledig open staat. Een mooie presentatie vanaf het moment van aankopen is hierdoor verzekerd. 


White Pearls voeren wij in beperkte aantallen aan op de veilingen in Aalsmeer en Rijnsburg. Wij kunnen White Pearls ook direct aan u leveren. Graag horen wij uw wensen zodat we hierop in kunnen spelen.

Alstroemeria Primadonna

Alstroemeria Primadonna

Terug van weggeweest!
Primadonna doet haar naam eer aan: zij is onze ‘first lady’. Ingetogen, zoals het een echte dame betaamt, maar zonder de vrouwelijke charmes te verliezen. Een lichte kleur roze in combinatie met een uitstekend vaasleven; kortom, een bloem waar u op kunt bouwen!


Het hoge takgewicht (circa 80 gr/steel), zorgt ervoor dat u er zeker van kunt zijn dat u mooie, volle takken ontvangt. Wij snijden de Primadonna standaard op 80 cm en voeren de Primadonna aan op de veilingen in Aalsmeer en Rijnsburg.


Wij kunnen de Primadonna ook direct aan u leveren. Graag horen wij uw wensen, zodat we hierop in kunnen spelen.

Alstroemeria Noize

Alstroemeria Noize

Met de introductie van Noize breiden wij ons assortiment uit op het gebied van rood. Noize kenmerkt zich door zijn hoge takgewicht (circa 90 gr/steel), waardoor u stevige, volle takken ontvangt. De helderrode kleur van Noize is goed te combineren met andere rode bloemen, maar ook als monobos komt Noize uitstekend tot zijn recht. Door het hoge takgewicht, in combinatie met de uitstekende knoppresentatie, is Noize een verrijking voor ons assortiment. Wij snijden Noize standaard op 80 cm en voeren Noize aan op de veilingen in Aalsmeer en Rijnsburg.

Wij kunnen Noize ook direct aan u leveren. Graag horen wij uw wensen, zodat we hierop in kunnen spelen.

Alstroemeria Cleo

Alstroemeria Cleo

De intense, diep donkerpaarse kleur, samen met het hoge takgewicht (circa 80gr/steel), is typerend voor Cleo. Door de in het oog springende knoppresentatie heeft Cleo vanaf het aankoopmoment veel sierwaarde, maar wanneer de bloemknoppen helemaal openen, geeft Cleo zijn schoonheid pas echt weer.

De grote bloemknoppen in combinatie met het grote aantal bloemen per steel zorgen voor een intense kleurbeleving. Wij snijden Cleo standaard op 80 cm en voeren Cleo aan op de veilingen in Aalsmeer en Rijnsburg.

Wij kunnen Cleo ook direct aan u leveren. Graag horen wij uw wensen, zodat we hierop in kunnen spelen.

Alstroemeria Virginia

Alstroemeria Virginia

De sneeuwwitte bloemblaadjes van Virginia, waarvan het bovenste blad enkel bedrukt is met het bekende streepje, geven de bloem een zuivere uitstraling. Pure schoonheid die in een wit boeket niet misstaat!

Ook als monoboeket is Virginia in trek: de vrij lichtgroene bladeren aan de tak zorgen voor een mooie, frisse look, helemaal als u een transparante of witte vaas gebruikt.

Het gewicht (circa 70 gr/steel) zorgt ervoor dat u mooie, volle takken ontvangt. Wij snijden Virginia standaard op 80 cm en voeren Virginia aan op de veilingen in Aalsmeer en Rijnsburg.

Wij kunnen Virginia ook direct aan u leveren. Graag horen wij uw wensen, zodat we hierop in kunnen spelen.

Alstroemeria Rome

Alstroemeria Rome

Deze opvallende, trendy fuchsia roze alstroemeria is een ware lust voor het oog! De Rome is prima te combineren met een brede range van andere roze bloemen, variërend van donker tot licht. Door de goede houdbaarheid is de Rome ideaal voor een liefdevol boeket tijdens ieder seizoen!

Het gewicht (circa 85 gr/steel) zorgt ervoor dat u mooie, volle takken ontvangt. Wij snijden Rome standaard op 80 cm en voeren Rome aan op de veilingen in Aalsmeer en Rijnsburg.

Wij kunnen Rome ook direct aan u leveren. Graag horen wij uw wensen, zodat we hierop in kunnen spelen.

Alstroemeria Dancing Queen

Alstroemeria Dancing Queen

De knaloranje Dancing Queen is met haar uitmuntende knopprestatie een verrijking voor ons assortiment. Door het grote aantal bloemen per steel en de meekleurende gesloten bloemknoppen is de Dancing Queen veelbelovend voor komend seizoen.

Het gewicht (circa 70 gr/steel) zorgt ervoor dat u mooie, volle takken ontvangt. Wij snijden Dancing Queen standaard op 80 cm en voeren Dancing Queen aan op de veilingen in Aalsmeer en Rijnsburg.

Wij kunnen Dancing Queen ook direct aan u leveren. Graag horen wij uw wensen zodat we hierop in kunnen spelen.

Helleborus Magnificent Bells

Helleborus Magnificent Bells

Naast alstroemeria's hebben wij onze producten uitgebreid met de snijbloem helleborus Magnificent Bells. Kenmerkend voor deze snij-helleborus is dat hij een lange houdbaarheid heeft op de vaas. Daarnaast kan de Magnificent Bells uitstekend dienen als boeketvulling door zijn stevige tak.

Wij voeren de helleborus Magnificent Bells aan op Flora Holland. Daarnaast kunnen wij de helleborus Magnificent Bells direct aan u leveren. Graag horen wij uw wensen, zodat we hierop in kunnen spelen.